Tips og tricks til et sundere arbejdsliv

De fleste af os arbejder mange timer af vores levetid, hvorfor det er vigtigt at sørge for at have et sundt arbejdsliv. Du kan nemt justere på ét par ting her og dér med nogle simple tips og tricks. Læs med og få dem her!

 

Uanset hvilken branche du arbejder i, er det en god idé at overveje, hvordan dit arbejdsliv bliver så sundt som muligt. Det drejer sig ikke bare om den fysiske sundhed, men også den sociale, for ofte hænger de to ting faktisk tæt sammen. Lad os få nogle tips og tricks på bordet.

Stå op for at gå en tur

Meget kan ordnes online i dag, og mange af os arbejder da også foran computeren. Det behøver ikke i sig selv at være noget problem, men det kan blive det, hvis ikke du er opmærksom. Det er ikke sundt at sidde stille mange timer om dagen, og det er desværre noget, som tit er almindeligt for computermus.

 

Du kan imidlertid nemt implementere nogle gode vaner, så du kommer mere op at stå og gå. Først og fremmest kan et hæve-sænke-bord være en stor fordel. På den måde kan du nemlig stå op at arbejde, så du ikke sidder ned hele dagen. Det kan gøre en stor forskel at stå op nogle timer om dagen, og du kan eventuelt sætte en alarm for at minde dig om, at nu er det tid til at rejse sig.

 

Det er også en god idé at gå en lille runde en gang imellem. Det behøver ikke at være det store. Det kan være en tur ud til kaffemaskinen eller hen til kollegaen fremfor at sende en mail. Du kan også bruge et lille vandglas, så du skal ud at fylde det nogle gange i løbet af dagen.

Drik masser af vand

Og nu vi snakker om vand… Det er rigtig vigtigt at få væske nok, og du kan nemt optimere dit væskeindtag på jobbet. Sørg for altid at have et fyldt vandglas på dit skrivebord, så du husker at drikke.

 

På den måde kan dit arbejde faktisk hurtigt blive en kilde til at få dækket dit ganske store væskebehov. Et par kopper te og kaffe tæller i øvrigt også med til dit væskeindtag.

Prioritér det sociale

Uanset om du er ekstrovert eller introvert, spiller det sociale en stor rolle for din arbejdsglæde. Det kan derfor godt betale sig at prioritere, og investere i, det sociale på dit arbejde. Spørg ind til dine kolleger over frokosten og deltag i arrangementer uden for arbejdstiden.

 

Der er selvfølgelig også andre måder at få stillet det sociale behov på. Det har aldrig været nemmere at opsøge selskab online, eksempelvis på en dating- eller escort side. Ikke desto mindre er der ikke noget, der kan erstatte den sociale kontakt på arbejdet.