Skab en hyggelig og behagelig stemning i din have

Nu hvor sommeren snart er over os, er der mange danskere, som elsker at bruge de fleste af døgnets timer ude i haven. Det er der god grund til, der er nemlig ikke mange ting, som er bedre end at sidde ude i de lyse sene sommeraftener og nyde stemningen og selskabet. Skulle det gå hen og blive for mørkt, er det vigtigt, at man har nogle havelamper, som har en hyggeligt og behageligt lys, ellers så kan det nemt ødelægge den hyggelige stemning i en sensommeraften. Derudover gør det ikke noget, hvis lamperne også er pæne at kigge på. Hvis du mangler nogle flotte havelamper, kan du se udvalgte havelamper her.

Hvilke havelamper skal du vælge?

Hvilke havelamper du skal vælge afhænger mest af formålet, og hvordan din have er indrettet. Derudover kan du også tænke over, om lampen skal være ude i selve haven eller hænge på husmurene. Hvis du har en terrasse rundt om huset, er det en god ide at sætte lamper op på ydersiden af huset, så man har en god belysning på terrassen. Dette giver et behageligt lys, som er rart at sidde ved, samtidig med, at lamperne er pæne og neutrale.

En anden mulighed er lamper i selve haven, for eksempel langs en gangsti. Denne løsning er god, hvis man ofte bevæger sig gennem haven i de sene timer, så man lettere kan se hvor man bevæger sig. Dog kan disse lamper godt komme til at virke en smule store og klodsede så det er derfor vigtigt, at man overvejer hvilke lamper man skal vælge før man køber dem.

En sidste løsning kan være elektriske lanterner. Disse er flotte, og passer ind i det fleste haver og på de fleste terrasser. Dog er lyset ikke så kraftigt, og egner sig derfor bedst til når sommeren er på sit højeste.

Brug mere tid i haven

Når først du har fået sat lamper op i din have, så vil din have være mere indbydende i de sene timer. Det gør, at du nemmere kan komme ud og nyde sommeren sent om aftenen, og bruge endnu flere timer  i haven. Det er derfor en god investering at gøre sig, at få sat lidt lys op, så det bliver nemmere at opholde sig ude. Man skal dog, som først nævnt, altid tænke over hvilken stemning man prøver at lave med belysningen, så man er sikker på, at lyset bliver behageligt.