Sådan holder du måren ude

Måren er bestemt ikke en gæst, du har lyst til at få besøg af. Den lille gnaver er nemlig kendt for at kunne drive husets beboere til vanvid! Det er der flere årsager til, da dyret er alt andet end høfligt i sin adfærd.

For det første er måren kendt for at bide og kradse. Det betyder, at der kan blive bidt i både ledninger og isolering på dit loft, hvilket kan være farligt og koste mange penge, da skader naturligvis skal udbedres.

Foruden at forvolde skade på dit hjem, så kan du roligt regne med, at din nattesøvn og næsetip kan blive noget generet!

Din nattesøvn kommer til at blive generet, da måren er kendt for at spæne rundt på loftet og desuden også lave støj med sin skrig. Da dyret ikke har nogen respekt for søvn, og larmer på alle tider af døgnet, er der udsigt til at ligge med kraftige irritationer og bande langt væk af dyret, mens det er fuldt aktivt på de helt forkerte tider af døgnet.

Din næse vil også bide mærke i dyret, for det slæber gerne dyr med ind, der ligger og rådner. Det kan give en meget grim lugt, og hvis den ikke var nok, så tisser måren også inden for, hvormed der kan opstå en ubehagelig stank fra dens urin.

Bekæmp med ultralyd

Som du kan læse, er det ikke sjovt at have mår i huset. Og da måren er fredet, kan man ikke bare søtte fælder op eller få et skadedyrsfirma ud og ”tage sig af dem”.

Heldigvis kan du bekæmpe mår på loftet med ultralyd. Det lille apparat bruger nemlig en frekvens, som får dyret til at flygte.

Udryd adgangspunkter

I det hele taget er det værd at beskytte sig mod at måren finder ind i dit hjem. Det kan du gøre ved at beskære grene og træer, så måren ikke kan kravle ind. Læs mere om beskæring her.

Sørg også for, at du lukker små utætheder og huller, som måren ellers kunne klemme sig ind igennem. PÅ den måde kan du præventivt forsøge at holde dyret ude.