Sådan vælger du trampolin til haven

Er du en af de få danskere der endnu ikke har fået en trampolin til haven, så læs med, det er aldrig for sent at give dine børn den trampolin de drømmer om!

En trampolin giver mange, mange timers underholdning og så er det måske den sundeste, bedste type motion, dine børn kan lave i haven. Meget bedre end fodbold – synes vi!

Når du skal købe trampolinen kan du selvfølgelig bare tage et smut i varehuset, men det vil vi nok fraråde alligevel, da det sjældent er de gode mærker du finder her,

Vælg et godt brand, der er bedst i test
Der er virkelig mange trampoliner til salg i varehusene, men dur de til noget? Og hvis de dur til noget, er de så overhovedet sikre nok til du vil lade dine unger hoppe i den?

Lige præcis sikkerheden er et sted du ikke vil gå på kompromis med din trampolin. Der er nemlig rigtig mange ulykker på trampolin hvert år. 

Her skal det sigs at langt de fleste ulykker er helt uskyldige og småting, men hvis du har en dårlig trampolin, så er det altså ikke sikkert at der er samme grad af sikkerhed, som du ville ønske dig.

Derfor, vælg en trampolin fra et godt brand, som du har tillid til og hvor du kan få fat på reservedele, hvis noget går i stykker. 

Vælg den rigtige form
En rund trampolin er standard, men langt fra den eneste mulighed. Der er nemlig også firkantede trampoliner, ovale trampoliner og aflange trampoliner.

De er hver især lidt forskellige og giver en forskellig oplevelse. Generelt kan man sige at de firkantede trampoliner giver et højere hop og de runde er mere sikre for mindre børn.

Det skyldes at når man hopper på en rund trampolin, så drives man ind mod midten af trampolinen, hvor det ikke sker på den firkantede.

Omvendt vil den ambitiøse hopper nok synes at det er fedest med den firkantede og den aflange hvis de er nogen der kan lave de vilde hop og tricks. Så skal der være plads til at lave landingen og det kan man så bedst på den aflange trampolin.

Den ovale trampolin er en mellemting, der har det bedste fra den aflange og den runde trampolin. Du får den aflange form, der giver de høje hop og muligheden for de avancerede tricks, men du får også den ekstra sikkerhed med at blive ført ind mod midten. Super smart.