Sådan får du orden på dine havemaskiner

Havemaskiner har for mange en tendens til at hobe sig op rundt omkring. Både i skuret, i garagen, i haven og måske endda indenfor i huset. Når foråret er på vej, kan det derfor være et af de større projekter, du kan give dig i kast med; at få ryddet op og orden på dine forskellige havemaskiner.

Havemaskiner har typisk også en omfattende størrelse, og derfor fylder de meget – især hvis du har flere rundt omkring. Oftest er de også upraktisk fremstillet i forhold til at kunne pakke dem helt væk, når de ikke er i brug.

Du kan faktisk få smarte løsninger, så du kan minimere mængden af havemaskiner. Fleksible kombisystemer til haven gør det muligt at kombinere flere forskellige havemaskiner til en enklere løsning. Hos Greenfrog.dk kan du se den smarte løsning.

En maskine med forskelligt tilbehør

Som udgangspunkt anskaffer du dig en maskine, hvor selve motoren er. Det er denne, du styrer de forskellige redskaber fra. Normalvis er du vant til, at du køber en maskine til hvert behov. Skal du fx klippe din hæk, har du en hækkeklipper til formålet. Skal du skære kanter, har du en kantskærer til dette formål.

I princippet er der flere havemaskiner, der fylder enormt meget, og er ret store, i forhold til deres beskedne udrettelse. Det er pænt at skære kanter, men at have en stor maskine til det, kan nærmest virke absurd.

Her kommer det fleksible kombisystem ind i billedet. Her har du mulighed for at udskifte de forskellige tilsatser, så du udskifter dem efter behov. Du kan fx få tilbehør til selve maskinen i form af:

  • Trimmer
  • Hækkeklipper
  • Blæser
  • Kantskærer

Når de kommer som tilbehør i form af tilsatser, har du mulighed for at pakke dem væk på en langt mere fleksibel måde, når de ikke er i brug.

Opbevaring er lettere, og du kan spare penge

De forskellige tilsatser er typisk mere aflange uden den store motor eller håndtag som påhæng. Derfor kan du arrangere disse havemaskiner på en helt anden måde, og det skaber muligheder for at pakke dem væk på en mere diskret måde.

Hvis uheldet er ude, kan du spare mange penge

Hvis uheldet skulle være ude, og motoren går i stykker på selve hovedmaskinen er det smarte, at det blot er denne, der skal repareres eller udskiftes. Du står altså ikke længere med 8 forskellige havemaskiner, der hver især risikerer at gå i stykker på samme måde. Det er smart, og det kan spare dig penge i det lange løb.