På date i haven: Skab et uderum, der oser af romantik

Med de mange online datingplatforme er det blevet nemt at møde nye mennesker. Det betyder også, at man skal være opfindsom for at finde på nye dates. En date i haven kan byde på romantik af bedste skuffe – såfremt dit haverum altså oser af den helt rette romantiske stemning.

 

Er du også en sand romantiker? Så skal du da planlægge en rigtig romantisk date i haven. Der findes nemlig næppe nogen mere romantisk setting end et frodigt, blomstrende uderum med dejlige dufte og solnedgangens lys. 

 

Der er meget, du selv kan gøre for at skabe kærlighedsfuld stemning i uderummet. Hvis du har brug for idéer, skal du bare læse med her!

Giv din date et bed af roser

Roser – særligt de røde – er nærmest et symbol på dating. Det er lidt af en romantisk gestus at give daten en enkelt eller en buket roser, når man mødes. Næsten alle bliver glade for blomster, og en buket kan bestemt hjælpe daten godt fra start.

 

Men fremfor blot en enkelt eller en buket af roser, hvad så med at imponere din date med et helt bed? Du kan med fordel plante masser af roser i haven, hvis du gerne vil skabe den romantiske stemning. De findes i et hav af sorter og farver, og de kan være smukke at kombinere. 

 

Ikke mindst kan det skabe romantik med nogle sorter, som kan kravle. Klatreroser kan krybe op og ned ad mure. Hvis du eksempelvis har en overdækket terrasse, bliver den ultraromantisk med klatreroser, der pryder indgangen. Her kan I sidde og spise et måltid i stearinlysenes skær.

Sæt din date i et romantisk lys

Lys har en utrolig stor påvirkning på os, selvom vi ikke altid bemærker det. Lyset i et rum, inde som ude, kan således have meget at sige for, hvordan vi føler os tilpas. Derfor bør du også tænke over at sætte din date i det rette lys, så at sige.

 

En date ved solnedgang kan være fantastisk i haven, fordi man så kan nyde himlens smukke farver. Man ser som regel også ekstra godt i solnedgangens lys, så der er mange fordele ved at henlægge daten til dette særlige tidspunkt.

 

Den romantiske have kan heller ikke få for mange lyskæder og lanterner. På den måde behøver I heller ikke at trække ind, før det er højst nødvendigt. Levende lys er naturligvis også en date classic, som man næsten ikke kan undvære. 

 

Uanset om I skal spise et måltid sammen eller bare drikke et glas vin i sommeraftenen, vil levende lys på bordet være på sin plads. De små flammer gør altså bare ét eller andet mystisk og stemningsfuldt ved haven. Men husk at slukke dem efter jer!