Køb den rigtige plæneklipper

Rigtig mange af os danskere er havemennesker, og vi bruger mange timer i vores haver hver eneste uge, når det er vejr til det. Der findes da heller ikke meget, der er skønnere end at holde sin have og se den vokse sig smuk og grøn. En af de ting som stort set alle har stående i skuret, er en plæneklipper. Men hvis du er førstegangs haveejer, kan det være svært at vide, hvilken en slags plæneklipper du skal vælge.

Som du kan se her så findes der et ekstremt stort udvalg, og det kan være svært at bestemme sig for hvad der er det bedste til dig og din have.

El eller benzin

En af de første ting du skal overveje, er om den skal være benzindrevet eller køre på el, her skal du igen vælge som det skal være med ledning eller batteri. Har du en stor have på flere tusinde m2, er der ingen tvivl om, at du bør vælge en benzindrevet. Du kan naturligvis ikke have en ledning med rundt på flere hundrede meter, og batterierne holder ikke altid helt lang tid nok. De har dog den klare fordel, at de udover at larme mindre, så du både generer resten af familien og naboerne mindste muligt, også er mere miljøvenlige.

Så har du en mindre have, kan det klart være en ide at overveje, om ens næste plæneklipper måske skulle køre på el, ligesom du måske går og overvejer det med din bil. En anden ting man skal overveje, er om man har tænkt sig at samle græsset op, eller lade det ligge på plænen. Mange plæneklipper har en en opsamler siddende bagpå, men den skal tømmes mange gange undervejs, og det kan være meget tidskrævende. Jo flere skærebladene hakker græsset, jo mindre er behovet for at samle det op.