Inspiration til hvordan du beklæder havens gulv

Din have behøver ikke kun at bestå af den klassiske terrasse med tilhørende grønne græsplæne. Der er mange måder hvorpå, du kan pifte havens gulv op og give mere liv og personlighed til dit uderum. Du kan her få inspiration til, hvad du kan beklæde dit udendørs underlag med.

Bede, træer og terrasse

Det er selvfølgelig altid dejligt at have en flot og funktionel terrasse, som kan danne rammer for en masse udeliv og hyggestunder i de varmere måneder. Du kan for eksempel beklæde din terrasse med træplanker eller klassiske og tidløse 40×80 havefliser. Hvis du vælger at gå med løsningen med fliser, kan du eventuelt eksperimentere med at lade fliserne fortsætte som en gangsti ned gennem din have. Det kan skabe en flot rød tråd og forbinde din haves elementer flot. Der er selvfølgelig noget vedligeholdelse forbundet med det at have fliser, da der uundgåeligt vil komme til at vokse ukrudt op imellem. Dette er dog ikke et problem, hvis du for eksempel vælger at have et mere vildt look i din have, så ukrudt ligefremt er velkomment.

Hvis du har en del af haven, hvor du har plantet nogle bær buske eller mindre træer, kunne du overveje at beklæde jorden med træflis, som omkranser dine planter på en flot og naturlig måde. Det ser mere friskt ud end bare at have jord omkring, og det er også nemt at vedligeholde.

Børn og liv i haven

Det er altid dejligt med en stor græsplæne, hvor der kan spilles fodbold, sættes trampolin op og lave kolbøtter på sikkert og blødt underlag. Men dine børn vil også sætte pris på en fin terrasse, hvor de for eksempel kan tegne med farvekridt eller køre på cykel, gåscooter eller løbehjul. Her kan de også nemmere tage deres legetøj med ud, uden at det bliver helt beskidt og vådt af at ligge i græsset.