Hvordan foregår en installation af solceller? Info og viden

Danske lyse sommermåneder er særdeles velegnede til solceller. Men hvordan er det om vinteren og hvorfor skal solcelleinstallationen udføres af en elektriker?

Solceller fungerer rigtig godt i Danmark generelt, også når solen ikke skinner og det er overskyet. Jo flere lyse timer i døgnet, jo mere strøm kan solceller selvfølgelig producere.

Om sommeren er produktionen af ​​el så stor, at man sjældent kan komme af med alt strøm som solcellerne man har derhjemme producerer. Så det er derfor rigtigt godt at du kan sælge den energi der ikke bliver brugt videre til det faste elnet og tjene en smule på det. Det udligner udgifterne til den strøm, du skal købe i løbet af vinteren, hvor solcellerne ikke kan producere lige så meget.

Virksomheder, der tilbyder installation af solceller

Det er vigtigt at læse og sætte sig ind i hvordan solceller fungere, før du beslutter dig for at installere solceller også før du kontakter en elektriker. Installationen skal udføres korrekt og af en autoriseret elektriker, da forkert installerede solceller kan føre til brand. Derfor er det vigtigt at tage hjælp af en certificeret virksomhed, der er eksperter i solceller, og som udfører solcelleinstallation.

En god start til dig som overvejer solcelle, er at kontakte en lokal elektriker, f.eks. hvis du bor i Valby, så kan du kontakte autoriseret elektriker Valby. De kan først komme ud til din adresse for at se, hvilke forhold der er og for at vurdere, om solcelle virkelig er den bedste løsning i dit tilfælde.

Hvis så er tilfældet, at du får et tilbud, på installation af solceller eller en alternativ energibesparende løsning, kan du i fred og ro kan tage stilling til det hele. Vælger man at gå videre med solcelleløsningen, monteres solcellerne, og anlægget monteres og tilsluttes nettet. Du får også en uddannelse om hvordan systemet fungerer fra den virksomhed du hyrer til opgaven, så du også forstår, hvordan dit nye anlæg fungerer.

Læs mere: Find flere gode råd i Københavns Elektrikers blog på deres hjemmeside (https://www.koebenhavns-elektriker.dk/).