Haven til de “dovne”

hjælp i haven

Hvad kan en anlægsgartner hjælpe med?

Anlægsgartner arbejde kan spænde vidt. Der er store opgaver. Der er små opgaver. Der er grønne opgaver med græs, planter og træer. Der er grå opgaver med sten og fliser.

Måske har din have vokset sig så vild, at du har behov for at komme i bund med den, så du selv kan klare den fremadrettet. Måske vil du bare gerne nyde din have og selv være helt fri for havearbejde med de mange forskellige opgaver i haven, deriblandt de mest hyppige opgaver som lugning, græsslåning, hækklipning og beskæring af træer og buske. Mange anlægsgartnere kan også klare bortkørsel af haveaffald, og nogle har større maskiner til opgaver lidt udover det sædvanlige.

Opgaver du kan slippe for:

Græsslåning
Det kommer bag på mange, men græsslåning er faktisk en af de mest tidskrævende opgaver i haven. Generelt anbefales det, at man slår græs mindst en gang om ugen i vækstsæsonen.

Ukrudtsbekæmpelse
Det nemmeste er at forebygge ukrudtet, men er skaden sket, er der stadig hjælp at hente.
Der findes flere forskellige metoder til at få bugt med ukrudtet: almindelig lugning ved håndkraft, ukrudtsafbrænding eller ved at sprøjte med ukrudtsmiddel.

Hækklipning
At klippe hæk er en stor opgave i haven især i foråret og om sommeren. Det anbefales at udføre hækklipning 2 gange årligt, først omkring Sankt Hans og anden gang fra august til september.

Beskæring
Træer og buske skal beskæres. Uanset om der er tale om beskæring af æbletræ eller beskæring af roser og buske.

Belægning
Etablering, design og vedligehold af alle typer belægningssten, grus og dækmateriale.

 

For at slippe for disse kedelige opgaver, kan du ringe til Aars Anlæg på 22158849