Har du en rod i haven, du ikke kan komme af med? Læs med her

Det er klart, at det er mest hyggeligt, hvis man har en have, som der er indbydende og rar at være i. Det kan være, at du også selv er typen, der går op i, at det hele gerne må spille. Der er rigtig meget, man kan gøre selv med haven, hvis man har hovedet og hænderne til det. Men hvis man støder på en rigtig stædig rod, så kan det godt være, at man ikke selv kan gøre noget ved det. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du kan gøre.

 

Bestil rodfræsning

Man kan komme ud for, at en rod er så stædig, at man er nødt til at bestille rodfræsning. Her kommer der nogle ud med det rette udstyr, der kan nedfræse roden, indtil der ikke er mere end savsmuld tilbage. Man kan forsøge nok så mange gange selv at grave roden op, men det kan også hurtigt blive en lang og umulig kamp, som ikke er alt sliddet værd.

 

Hvordan fungerer rodfræsning?

Rodfræsning fungerer ved, at der kommer nogle ud, som fræser roden væk. Når arbejdet er færdigt, så vil der være efterladt noget savsmuld, som man nemt kan fjerne, hvorefter man med fordel kan fylde jord i hullet, så det ikke længere er synligt, at der har været en rod.

 

Er det dyrt?

Det behøves ikke at være dyrt at få rodfræsning. Prisen afhænger naturligvis af opgavens omfang, hvilket også kun er rimeligt. Du kan dog spare dig selv for en masser tid og kræfter, hvis du vælger denne løsning.

 

Hvorfor skal det fjernes?

Det kan være flere grunde til, at rodfræsning er en god idé. Det kan f.eks. være, at du gerne vi anlægge haven på en måde, som ikke er muligt på grund af roden. En rod i jorden kan også invitere svamp og insekter, og der er nok ikke mange, der er vilde med at have hvepse eller myrer i haven.

 

Få vejledning

Der er forskellige ting, man kan vælge at gøre, når arbejdet er færdigt. Du kan som sagt lægge jord på, og herefter er det muligt at så græs. Du kan naturligvis også få professionel vejledning til at finde den bedste løsning, så du kan få en have, der ser ud, som du foretrækker det. Det kan være, at du snart skal finde nogen, der kan hjælpe dig med rodfræsning?