Gulvbelægning til butik eller restaurant: Hvilket gulv skal jeg vælge?

Skal du snart åbne en butik, en restaurant, en café eller lignende? Eller skal du måske renovere din nuværende forretning? Skal du sågar have lagt nyt gulv? Måske der skal lægges nyt gulv – og måske du ikke er klar over, hvor vigtigt det kan være, at du vælger det rette type gulv?

I denne artikel kan du læse om forskellige typer gulv og deres funktioner.

Køkkengulve til restauranter og caféer

Skal du have lagt eller renoveret gulv i din restaurantkøkkenet, er det vigtigt, at du tænker over:

  • Køkkengulvet skal være slidstærkt og hårdført.

  • Køkkengulvet skal kunne klare de stærke rengøringsmidler, som det måtte blive udsat for dagligt.

Derfor anbefales det, at du får lavet et epoxygulv køkken. Med et epoxygulv køkken vil funktionaliteten øges i restaurantens allervigtigste rum: køkkenet. Gulvet er resistent overfor de stærke kemikaliefyldte rengøringsmidler. Gulvet er fugefrit og ekstra hygiejnisk, da der kan monteres en overgang mellem gulv og væg – en ’hulkehler’. Det vil derfor være nemmere at rengøre. Desuden er et epoxygulv køkken også slidstærkt, og tåler de tunge og robuste køkkenmaskiner, som placeres ovenpå gulvet.

Gulve til butik
Skal du derimod have lagt nyt gulv i din butik, afhænger det både af den stil, du ønsker at have i butikken, såvel hvilke funktioner gulvet skal have.

Ligesom det til restauranter anbefales med et epoxygulv køkken, kan epoxygulvet også anbefales til butikker. Det er helt op til, om du ønsker epoxy eller polyurethan gulvbelægning. Har din butik mange kunder, meget gangtrafik og bevægelse kan et polyurethan gulv være det rette. Gulvet er nemlig både stødabsorberende og hårdt, men også behageligt at færdes på. Det er desuden nemt at rengøre. Både polyurethan-og epoxygulv kan også skabe et new yorker look, hvis du fx ønsker, at din butik skal have et råt og industrielt look, men behageligt at gå på