Gode råd til din robotplæneklipper

Drømmer du om en smuk og velholdt have uden at skulle bruge tid på at klippe græsset? Med en robotplæneklipper og det rette udstyr kan du glemme alt om at slæbe rundt på din tunge plæneklippere. Afgrænsningskabel og robotplæneklippere er her for at gøre dit havearbejde lettere, og du kan i denne artikel få gode råd.

Vælg den rette robotplæneklipper

Når det kommer til robotplæneklippere, er det vigtigt at vælge en model, der passer til dine behov. Det vil sige, at du overvejer faktorer som plænens størrelse og terræn, før du vælger en model. En af de største fordele ved en selvkørende plæneklipper er, at den frigør tid, som du kan bruge på at nyde din have eller andre ting, du holder af.

Afgrænsningskabel installer en grænseledning

For at guide din robotplæneklipper og definere de områder, den skal klippe, er det vigtigt at installere afgræsningskabler. Denne usynlige barriere holder robotten inden for de ønskede grænser og forhindrer den i at rulle uden for din græsplæne. Køb afgrænsningskabel her fra 10 meter og helt op til 800 meter.

Hold din blomsterbede og træer sikret

Selvom robotplæneklippere er ret smarte, kan de stadig have brug for lidt hjælp til at navigere sikkert i din have. Afgrænsningskabel kan installeres og hjælpe med netop dette omkring dine blomsterbede, træer eller andre områder, hvor din robotplæneklipper ikke skal klippe.

En velplejet have er lige rundt om hjørnet

For at få mest muligt ud af din robotplæneklipper, skal du sørge for, at din have er klar til at få klippet græsset. Inden robotten startes, bør du fjerne forhindringer som grene, legetøj eller haveslanger fra plænen. På den måde kan du sikre en jævn klipning og undgå unødvendige stop undervejs. Ligesom os mennesker har robotter også brug for at hvile og lade op. Du bør overveje placeringen af din ladestation – gerne beskyttet mod vejr og vind.