Få en mere rustik have med ølandsbrud

Er du heller ikke typen, der omgiver dig med de mest kedelige elementer? Selvfølgelig er du ikke det. Du har sikkert ikke noget imod, at tingene ser lidt interessante ud. Måske må der godt være lidt kant, hvis bare stilen og charmen forbliver intakt. Denne tankegang kunne du måske også tage med ind i din have. En af de måder, du kan gøre det på, er ved at få lagt ølandsbrud. Har du aldrig overvejet ideen før? Så læs med her, men pas på, du kunne nemt blive inspireret til at prøve noget nyt.

SE UDVALGET HER.

Hvad er ølandsbrud?

Lyder ordet helt ubekendt for dig? Så er det selvfølgelig vigtigt, at vi starter med at slå fast, hvad vi har at gøre med.

Helt enkelt så er det en form for kalksten, som du kan finde omkring Bornholm og Øland – heraf navnet. Det er brudt op og lavet til fliser, som så kan lægges, hvor du vil have dem.

Men det er altså en populær løsning, særligt i haver eller i indkørsler, hvor tingene godt må se lidt interessante ud. For kalkstenene har en helt særlig og rustik charme, som kan gøre en hver flot have endnu mere interessant at se på.

Bland det med naturlige elementer

I og med at disse kalksten har et lidt rustikt udseende, kan de også blandet med mange andre naturlige elementer. På den måde er de altså oplagte at få lagt i eksempelvis en have.

Den rødlige farve vil give en smuk kontrast til eksempelvis de grønne nuancer. Derfor vil de passer perfekt i haver med alt fra græs til buske, fra træer til hække. I virkeligheden kan de sagtens klæde både de mindre bevoksede og de vilde haver.

De kan altså give en interessant kant i haven uden at stjæle opmærksomhed fra naturen omkring dig.