3 hurtige om brusere!

Har du brug for en ny bruser? Så er Flottebade.dk det helt rigtige sted at kigge. Vi har et stort udvalg af forskellige brusere. Men inden du vælger, så er her lige 3 hurtige tips som måske kan hjælpe dig i dit valg.

Brusekolonne, brusesæt, eller indbygget bruser?

Du kan støde på forskellige udtryk for brusere. Grundlæggende er der tre typer. Den ene er det som vi kalder et komplet brusesæt, hvilket også kaldes en brusekolonne. Her er der tale om den type, som har en stor hovedbruser øverst, samt en løs håndbruser og hvor armaturet er en del af pakken. Taler man om et brusesæt, så vil der typisk være tale om en håndbruser som sidder på en stang og hvor sættet er uden hovedbruser og hvor armaturet heller ikke følger med.29

Den sidste type, er den indbyggede model, hvor alle de tekniske dele er skjult i væggen, så kun greb og bruser er synlige. Dette kræver noget mere af installationen og er ikke noget man bør kaste sig over at gøre selv.

Farver og overflader?

I dag findes der utroligt mange forskellige farver og overflader på brusere og armaturer. Nogle af de mest populære farver er; Sort – Messing – Kobber – Krom og Hvid, mens overflader kan være; Blank – Mat – Børstet eller Poleret.

Nogle overflader er fremstillet til at holde samme kulør igennem hele armaturets levetid, mens det ved andre, er meningen at det skal forandre sig med tiden. Dette vil man som regel se ved armaturet i rå- messing eller kobber. Nemlig at de ændrer kulør og får en flot patina, hvilket man skal være klar til at acceptere.

Vær opmærksom på at alle brusere vil ændre karakter, som følge af mange årigt brug og påvirkning af vand og kalk.

Montering af bruser!

Brusere som sælges i Danmark, bør alle sammen passe til danske standard installationer, med en centerafstand på 150mm. Brusere med synlig installation, må du gerne selv udskifte. Men er du det mindste i tvivl om, hvordan det gøres, så tag altid fat i en uddannet fagmand.